Чи правда, що постільна білизна впливає на якість сну?

Постільна білизна, як частина нашого щоденного життя, безпосередньо впливає на фізичне та емоційне здоров'я. Чомусь люди більше уваги приділяють вибору подушки, матрацу чи ліжка, а роль постелі залишається недооціненою. Насправді комплект постільної білизни виконує чи не найважливіше завдання у формуванні ідеального спального місця. Текстиль контактує з тілом, доповнює інтер'єр спальні та задає атмосферу, у яку ми поринаємо після важкого робочого дня. Чи справді вибір білизни впливає на якість нашого сну? 

Постільна білизна з різних матеріалів та комфорт під час сну: який взаємозв'язок?

Постіль виконує не лише практичну функцію, а й естетичну. Вдало підібраний домашній текстиль створює комфортні умови у спальній кімнаті. Можливість декорування приміщення та облаштування затишку з допомогою постільної білизни відкриває нові аспекти щодо її впливу на якість сну. Якісні, естетичні вироби гарантують зручність, сприяють розслабленню та покращенню емоційного стану. Лише правильно підібрана одно-, півтора-, двоспальна чи сімейна постільна білизна сприяє глибокому та відновлювальному відпочинку. І перше, на що варто звертати увагу, — це матеріал, з якого ви хочете купити постіль. 

Якщо ви вирішили купити постільну білизну, яка б забезпечила гарний сон, зверніть увагу на такі тканини:

білизна постільна

 Бязь Gold. Ця тканина «дихає», тому вам точно не буде жарко уві сні. Постіль бязь євро чи сімейна відмінно поглинає вологу та характеризується стійкістю до зношування. Матеріал практично натуральний (88% бавовни), тому не викликає подразнення, алергічних реакцій та неприємних відчуттів під час безпосереднього контакту зі шкірою. 
 Велюр. Велюрова постіль українського виробника МАЛЬВА ідеально підійде для прохолодної пори роки. Тканина відрізняється високими теплоізоляційними властивостями, тому ви не замерзнете навіть у тонкій піжамі. Сон буде комфортним та здоровим, адже створені всі умови для цього.
 Атласний сатин. Такий варіант оцінять люди, які не можуть нормально спати, коли спекотно. Матеріал має легкий охолоджувальний ефект та ніжні тактильні відчуття. А ще варто оцінити його неперевершений блиск та сяяння! 
 Креп-сатин. М'яка та гладка тканина добре пропускає повітря та поглинає вологу, тому під час сну не буде ні холодно, ні спекотно. Замовити постіль з цього матеріалу можна на будь-яку пору року, адже вона всесезонна. 
 Страйп-сатин. Ох, ці смужки! Тільки глянеш на фантастичний дизайн, вже хочеться скоріше опинитися в обіймах улюбленої постелі. Цей текстиль вважається преміальним, тому його комфорт оцінять навіть вибагливі клієнти.
 Полікотон. Бюджетна, але не менш якісна, красива та безпечна постільна білизна. Тканина відрізняється високими зносостійкими особливостями, адже має у складі матеріалу певний відсоток синтетики. Гігроскопічність, повітропроникність, терморегуляція — це все про текстиль з полікотону.
 Фланель. Якщо ви давно хотіли купити постільну білизну українського виробника з м'яким ворсом, цей варіант для вас. Тепла постіль зігріє у найпрохолодніші ночі та забезпечить зручність, затишок та гармонію.

Двоспальна постіль чи текстиль іншого розміру, який пошитий з неякісних тканин, не забезпечують проникнення повітря. Така постільна білизна перешкоджає нормальному теплообміну організму та викликає дискомфорт. Ваш сон аж ніяк не буде повноцінним, якщо ви придбали постіль від виробника, який нехтує якістю виробів. Щоб уникнути цієї проблеми та досягти максимальної зручності без шкоди для здоров'я, вам варто замовити якісний домашній текстиль від українського виробника МАЛЬВА. Ми обираємо лише безпечні та гіпоалергенні тканини, які поєднують в собі красу та відповідність санітарно-гігієнічним нормам. 

 

Дізнайтеся більшеСтильні нічні сорочки від Мальви - обери свій варіант

 

Однотонний чи різнобарвний комплект постільної білизни: як колір постелі впливає на настрій та емоційний стан? 

Варто зазначити, що колір — ще один важливий аспект. Якщо якість та тканина впливають більше на здоров'я людини та почуття комфорту, то відтінок комплекту здійснює вплив на емоційний фактор. Насправді це дуже важливо для повноцінного та якісного сну, бо якщо ви будете стривожені, роздратовані або надто збуджені, поринути у сновидіння не вийде. Коли купуєте постіль сатин, бязь чи з інших матеріалів, проаналізуйте, як колір текстилю та його дизайн можуть вплинути на ваш настрій та почуття.

Загальні рекомендації щодо вибору кольору постелі для якісного сну:

теза білий, бежевий, пастельний — символ чистоти та безпеки, такий комплект допоможе позбутись тривожності та нав'язливих думок перед сном;
теза блакитний, світло-зелений, фіолетовий — відтінки, що заспокоюють та покращують настрій, впливаючи на функціонування нервової системи;
теза червоний — колір пристрасті та енергії, тому така півтора-, дво- та односпальна постіль підійде тим, хто не страждає від безсоння;
теза чорний, коричневий, шоколадний, хакі — кольори комфорту та тепла, а ще й дуже практичні у догляді, тому є популярними серед покупців;
теза рожевий — символ ніжності та невагомості, який налаштовує на романтичні мотиви, приємні сни та повний релакс;
теза жовтий, помаранчевий, золотий — кольори радості, емоційної піднесеності та активності, вони точно внесуть яскраві фарби у дизайн спальні, але заснути, можливо, буде важче через викид ендорфінів. 

двоспальна постіль

Інтернет-магазин постільної білизни Мальва Стайл пропонує широке різноманіття комплектів: однотонні, принтовані, різнобарвні, тематичні, з малюнками та мінімальними написами. Не проблема підібрати вдалий набір для спальні, орієнтуючись на загальну стилістику кімнати та власні уподобання.

Бажаєте подружитися зі своїми снами та спати комфортно? Тоді варто купити постільну білизну від Malva Style!

Комфортні відчуття на якісній постелі сприяють швидкому засинанню та глибокому сну, тому приділяйте особливу увагу вибору текстилю для спальні. Якщо у вас проблеми з безсонням, спробуйте змінити постільну білизну, підібравши цікавий варіант з нашого онлайн-каталогу. Сучасний комплект постелі від виробника з Хмельницького MALVA STYLE внесе особливий акцент у формування ідеальної атмосфери для повноцінного відпочинку. Ваша спальня стане справжніми королівськими апартаментами, де ви будете наповнюватися силами та життєвою енергією.

Постіль MALVA STYLE подарує вам комфортний сон, приємні сновидіння та відчуття дому, де б ви не були. Переходьте в каталог та знайомтесь детальніше з різноманіттям спального текстилю. Щоб купити постіль недорого з бязі, сатину, велюру чи фланелі, оформляйте замовлення на сайті або за телефоном. Якщо виникли труднощі з вибором розміру чи дизайну комплекту постелі, зверніться до нашого менеджера — він підбере для вас ідеальний варіант.

Комфортний сон там, де МАЛЬВА СТАЙЛ. Переконайтесь у цьому самі!