Чотири поради, як правильно сушити постільну білизну

Навіть якісний комплект постільної білизни можна зіпсувати, якщо не знати, як правильно потрібно сушити постіль. Багато людей роблять помилки під час догляду за текстилем, що призводить до його пошкодження та поганого вигляду. Слід зрозуміти, що не лише технологія прання має вплив на збереження експлуатаційних якостей, а й безпосередньо сушіння. Правильно сушити потрібно набір постільної білизни будь-якого кольору та з будь-яких матеріалів, адже навіть волокна синтетичних виробів пошкоджуються під впливом високої температури. Що ж потрібно робити, щоб бязева, полікотонова, сатинова та велюрова постіль залишалася пружною, міцною та з насиченим кольором?

Як сушити постільну білизну? ТОП-4 рекомендації від виробника Мальва Стайл

Більшість людей вважають, що постіль з бязі, полікотону чи інших матеріалів можна сушити на сонці. Насправді пряме сонячне проміння може шкідливо вплинути на структуру натуральних волокон тканини та позбавити інтенсивності кольору. Єдине виключення — це світла постільна білизна від виробника Мальва Стайл. Білі або бежеві комплекти можна сушити влітку на вулиці, адже контакт з сонцем дає ще й легкий освітлювальний ефект. Крім того, висушена постіль просочується ароматом літньої свіжості, тому ваші сни стають ще більш солодкими та приємними. Категорично заборонено сушити на сонці чорну постіль полікотон, бязь, атлас тощо. Декілька таких сушок — і насичений чорний відтінок вигорить. Це ж стосується яскравих та різнобарвних комплектів спального текстилю.

постільна білизна від виробника

Отже, як сушити постільну білизну? Чотири лайфхаки від МАЛЬВА:

 Відмовтесь від сушарки. Сухість, інтенсивне перекидання та контакт зі стінками сушильної машини призводить до того, що постільна білизна сатин, бязь голд, велюр швидко зношується. Краще гарно та акуратно розвішати її в добре провітрюваному приміщенні та дати висохнути самостійно. Природне сушіння продовжує термін експлуатації текстилю та зберігає всі першочергові якості. Цей спосіб допоможе висушити без заломів навіть велику постіль євро розміру. 
 Сядьте одразу на «два стільці». Якщо ви правильно висушите постільну білизну, її можна буде не прасувати. Поверхня буде максимально рівною та гладкою. Якщо сушити сімейний чи двоспальний комплект постільної білизни у сушці, а потім ще й прасувати його, тільки уявіть, як швидко він деформується. Маєте можливість уникнути прасування? Зробіть це! 
 Якщо ви вирішили купити постіль з тканини, що сильно мнеться, від прасування відмовитися не вийде. Що ж робити у цьому випадку? Прасувати її вологою! Вологі волокна тканини більш розтягнені, а як тільки висихають — стягуються. Навіть у цьому випадку потрібно обирати делікатний режим прасування та виставляти максимально низьку температуру, щоб мінімізувати шкідливий вплив. 
 Самостійне висушування білизни на балконі, на вулиці або у добре провітрюваному приміщенні — це ідеальний варіант для збереження кольору, форми та пружності волокон. Тканина поступово позбудеться зайвої вологи та насититься природними ароматами, якщо ви розвішаєте постіль на свіжому повітрі. Згадайте, як пахне бязева, котонова та велюрова постільна білизна після тріскучого морозу, весняного вітерця або літнього фруктово-ягідного сезону? Ці запахи не перевершить жоден парфумований кондиціонер.

Якщо бажаєте сушити постіль на вулиці — слідкуйте за погодою, а якщо на балконі — відкривайте вікно, щоб не накопичувалась надмірна волога. Обов'язково складайте її до шафи, коли вона повністю стане сухою, адже це вбереже вас від появи неприємного запаху та плісняви. Інтернет-магазин постільної білизни Мальва-стайл надає рекомендації щодо прання та сушіння всіх товарів з нашого онлайн-каталогу, тому догляд не потребує особливих знань.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПОСТІЛЬНУ БІЛИЗНУ

 

Комплект постільної білизни з різних матеріалів: декілька рекомендацій щодо особливостей догляду

Якщо з сушінням розібралися, то що на рахунок прасування? Оскільки на нашому сайті ви маєте змогу купити постільну білизну від виробника сатин, бязь голд, велюр, полікотон, фланель, потрібно враховувати особливості тканин. До прикладу, велюрові комплекти взагалі не потрібно прасувати — можна лише скористатися пароочисником, якщо виникла така потреба. А ось постільна білизна полікотон менше «боїться» прасування, оскільки має у складі певний відсоток синтетики. Бязева постіль у догляді теж практична — її можна прасувати, хоча й вона виготовлена з натурального матеріалу (88% бавовни), 

 

Також цікавоУ чому особливість постільної білизни з Велюру? Розкриваємо секрети

 

Якщо ви бажаєте замовити комплект постелі від українського виробника Мальва з атласного сатину, потрібно акуратно прасувати поверхню, щоб не пошкодити тонкі волокна. На бирці кожного набору для спальні від МАЛЬВА вказана вся актуальна інформація щодо температурного режиму та особливостей догляду. Якщо ж у вас залишилися питання, наші менеджери нададуть вичерпну відповідь.

Що НЕ ПОТРІБНО робити, коли ви сушите постільну білизну:

теза закривати балкон;
теза розвішувати постіль на радіатори, електричні панелі та батареї;
теза сушити вироби в ванній кімнаті, де надмірний показник вологи;
теза залишати випрану білизну надовго у пральній машині, а тоді вже вивішувати сушитись;
теза розвішувати постільну білизну на кухні — вона вбере у себе всі аромати та може забруднитися.

Варто також зазначити, що на результат прасування після сушки впливає не лише якість та тип тканини, а й безпосередньо сама праска. Дуже важливо, щоб вона передбачала регулювання температур, могла обробляти матеріал парою та при необхідності зволожувала поверхню. Сучасна техніка значно полегшує догляд, тому слід придивитися до новеньких моделей на полицях магазину.

комплект постільної білизни

Купити постіль MALVA — це подбати про власний комфорт без зайвого клопоту! 

Доглядати та якісними виробами вдвічі легше, тому рекомендуємо вам замовити комплект постелі від українського виробника Мальва. Наша постільна білизна створена з імпортних, високоякісних тканин, тому й практична у догляді. Натуральні та змішані комплекти будуть слугувати вам не один рік, та все одно захочеться недорого купити постіль бязь від українського виробника MALVA STYLE у якомусь новому дизайні, адже асортимент онлайн-каталогу поповнюється регулярно. 

Зважаючи на те, що постіль часто потрібно прати, сушити та доглядати за нею, не слід економити на покупці та нехтувати своїм комфортом. Довіряйте найкращим та відпочивайте з гармонією у серці, адже вам неодмінно будуть снитися лише приємні сновидіння, якщо ліжко застелене постіллю від Malva-Style. Щоб купити односпальну постільну білизну чи текстиль іншого розміру, оформляйте покупку онлайн або за телефоном. Створюйте затишну атмосферу навколо себе та покращуйте якість сну разом з МАЛЬВА.